Floor de waakpoes

Petra-2a

Sinds een dag of drie is er onrust in huis. De garage wordt aan de buitenkant gerenoveerd.
Eergisteren stond er opeens een vreemde man in de tuin met veel soorten materialen en gereedschappen. En die gereedschappen hadden elk één ding gemeen: ze maakten een vreselijke herrie. Tussen de bakstenen werd het oude cement weggehaald. De brokstukken vlogen in het rond.

Voor de keukendeur staan onze drie poezen in een rijtje klaar om hun ochtendwandeling te beginnen. Maar zodra ik de deur open zie ik ze twijfelen. Floor zet een paar stapjes naar buiten maar tegen zoveel lawaai is zelfs ons stoere poezenbeestje niet opgewassen! Ze rennen weer geërgerd naar binnen en delen elkaar flinke tikken uit, en besluiten dan het huis binnen onveilig te maken. Ze rennen trap op- trap af tot ze uitgeput in slaap vallen; ieder op een eigen verdieping.

De tweede dag van de renovatie verloopt anders. We zien de ‘werkman’ maar heel even. Met een hoge drukspuit spuit hij de garage schoon! Overal in de tuin liggen plassen water.
Kijk! Dit is pas interessant! Eindelijk kunnen de dames en heer naar buiten om deze plassen water te bestuderen. Pootjes erin en afschudden. Slokje drinken terwijl je in huis bakjes met fris drinkwater hebt staan. Het maakt niet uit, ze hebben dolle pret en kunnen gelukkig weer naar buiten!

De derde en laatste dag van de renovatie is aangebroken. Om half 8 staan de poezen weer voor de keukendeur, klaar om naar buiten te rennen. Floor gelooft haar ogen niet. Alweer staat er een vreemde man in de tuin, met een helm en een kruiwagen.
Prinses en Zwiebertje rennen angstig naar binnen maar Floor raapt alle moed bij elkaar en gaat recht voor de man staan. Ze heeft er nu wel genoeg van en staat naar de man te grommen als een stoere waakpoes! De man moet er erg om lachen want Floor ziet er klein, lief en heel ongevaarlijk uit.
Zolang hij aan het werk is staat ze er met haar roze neusje bovenop om te kijken of hij zijn werk wel naar behoren uitvoert.
Na een uur is de man klaar. De rust keert terug en over elkaar rollebollend rennen de drie poezenbeesten naar buiten, klaar voor nieuwe avonturen!

©Petra Jansen.

Een gedachte over “Floor de waakpoes

  1. Verbouwen geeft herrie en soms ook ruzie, dus als kat kies je het meest gunstige wat in het kattenkopje opkomt.
    Een lik om stuk beleid naar het baasje toe, we gaan terug pesten.
    Vers drinkwater is niet lekker, nee water wat buiten ligt of in de vijver is lekkerder.
    Wel goed dat ze het werk contoleren, want 6 extra ogen zijn wel zo handig. Hans

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie